تقویت حافظه برای یادگیری بهتر زبان انگلیسی

راه های تقویت حافظه برای یک زندگی بهتر و یادگیری زبان انگلیسی

آیا تا به حال به این مسئله فکر کرده‌اید که حافظه کوتاه مدت شما می‌تواند منبع بالقوه مشکلات شما در یادگیری زبان باشد؟

برای من که خیلی طول کشید تا متوجه این مسئله بشوم. حتما شنیده‌اید که می‌گویند وقتی دارید اطلاعات جدیدی یاد می‌گیرید همزمان به کار دیگری نپردازید یا اجازه ندهید که چیزی حواس‌تان را پرت کند.

اما ظاهرا اینها تنها بخشی از مشکل هستند. اغلب اوقات ظرفیت حافظه کوتاه‌مدت با استفاده از عدد میلر توصیف می‌شود (عدد میلر رقم 7 به علاوه یا منهای 2 است که نشان می‌دهد ظرفیت حافظه کوتاه مدت یک فرد چقدر است. اکثر بزرگسالان چیزی حدود 5 الی 9 آیتم را می‌توانند در حافظه کوتاه‌مدت خود نگه دارند. این ایده را میلر (1956) ارائه کرد و نامش را عدد جادویی 7 گذاشت) علاوه بر این ظاهرا دوام حافظه کوتاه مدت چیزی میان 20 ثانیه الی 40 یا 50 دقیقه است و این به نوع اطلاعات و نحوه کدگذاری آن بستگی دارد.

خب بیایید روند به خاطرسپاری اطلاعات را با یک مثال متوجه شویم. تصور کنید ظرفیت حافظه کوتاه‌مدت ما مثل یک قیف است و چند دونات، تکه های اطلاعاتی هستند که می‌خواهیم به خاطر بسپاریم. حالا فرض کنید وقتی یک دونات (اطلاعات) از گلوی این قیف خارج شود اطلاعات مربوطه در حافظه‌مان ذخیره می‌شود. حالا چه اشکالی ممکن است پیش بیاید؟

چه چیزی باعث می‌شود گردن این قیف حافظه باریک‌تر شود؟

به عبارت دیگر چه چیزی ظرفیت حافظه کوتاه‌مدت را کاهش می‌دهد؟ عوامل شناخته شده به ترتیب زیرند:

  1. کمبود خواب

شاید شما هم کسی را بشناسید که ادعا می‌کند می‌تواند چند شب پشت سر هم کم بخوابد و تا صبح بیدار بماند و مشکلی برایش پیش نیاید اما بعد از چند شب بی‌خوابی کشیدن او را در حالی می‌بینید که بحث داغی را با یک صندلی شروع کرده است.

مطالعات نشان می‌دهد که اگر فردی به مدت یک هفته هر روز فقط حدود 4 الی 5 ساعت بخوابد معادل این است که ده درصد الکل در خونش باشد و همچنین موجب می‌شود مغزش که به سوخت قندی نیاز دارد ذخایر قندی بدنش را بسوزاند و او هوس مواد قندی بیشتری بکند.

اولین بخش‌های مغز که قربانی کمبود خواب می‌شوند بخش‌های مسئول تفکرات عمیق هستند. چون به هر حال وقتی در اثر کم خوابی به سختی بتوانید روی پاهایتان بایستید چه احتیاجی دارید که بتوانید به مسائل انتزاعی بیاندیشید؟

راه حل چیست؟ سعی کنید حداقل 7 ساعت خواب شبانه داشته باشید.

  1. ورزش نکردن

مطالعات بسیار زیادی انجام شده که نشان می‌دهد ورزش کردن موجب رشد سلول‌های مغزی جدید می‌شود، ارتباط میان سلول‌ها و تمرکز را افزایش می‌دهد.

راه حل: ورزش کنید

  1. تغذیه نامناسب

مغز شما ماشینی است که برای حرکت به سوخت نیاز دارد. می‌دانید که فست فود سوخت مناسبی برای مغز به حساب نمی‌آید.

راه حل: برای اینکه مغزتان سوخت مناسبی داشته باشد و خوب کار کند پروتئین، امگا 3، ویتامین B و زینک مصرف کنید همچنین آب زیاد بنوشید.

  1. استرس

استرس باعث می‌شود عکس العمل “بجنگ یا بگریز” در شما فعال شود و در نتیجه بدن‌تان هورمون‌هایی همچون آدرنالین و کورتیزول ترشح می‌کند. می‌دانید که در اثر ترشح این هورمون‌ها چه حسی بهتان دست می‌دهد: ضربان قلب‌تان بالا می‌رود، کف دست‌هایتان عرق می کند و حس اضطراب به شما دست می‌دهد. البته چنین عکس‌العملی کاملا طبیعی است.

مشکل وقتی ایجاد می‌شود که استرس به یک مشکل مزمن تبدیل شود. نتیجه استرس مزمن، چاقی، افسردگی، زخم معده و ناتوانی جنسی است.

راه حل: کار مداوم و بدون استراحت شما را بیمار می‌کند. هر روز کاری برای رها شدن از استرس انجام بدهید. با بچه‌ها بازی کنید، به یک مرکز ماساژ بروید، به پرنده‌ها و گربه‌ها غذا بدهید. هر چیزی که به شما آرامش می‌دهد انجام بدهید.

چطور تقریبا رایگان به خارج سفر کنید و در محیط انگلیسی یاد بگیرید

  1. انجام همزمان چند کار با هم

در دنیای امروز انجام همزمان چند کار در منزل یا محل کار به نظر عادی می‌آید. خیلی‌ها از اینکه بتوانند چند کار را همزمان انجام بدهند به خود می‌بالند. اما این مسئله جای تاسف دارد.

خسارتی که این کار به حافظه شما می‌زند بسیار زیاد است. البته وقتی در زمان مالتی تسکینگ مشغول انجام کار مهمی نباشید شاید خیلی اهمیت پیدا نکند اما اگر واقعا می‌خواهید کار مفیدی انجام بدهید و به اهداف‌تان برسید در هر لحظه باید فقط روی یک کار تمرکز کنید.

این روش کمک می‌کند همه عوامل مزاحم را کنار بزنید و بیشترین استفاده را از وقت‌تان بکنید. و لطفا از آن آدم‌هایی نباشید که می‌گویند: “من می‌دانم چطور چند کار را همزمان انجام بدهم که همه‌شان درست انجام شوند و مشکلی پیش نیاید.”

راه حل: موبایل‌تان را خاموش کنید، در گوش‌تان گوش‌گیر بگذارید و برای انجام کارهایتان یک جای ساکت پیدا کنید.

حالا چه کار کنیم تا گردن قیف حافظه گشادتر شود؟

هل دادن 20 الی 50 عدد دونات درون این قیف کار عاقلانه‌ای نیست. خب پس چطور می‌توانیم گردن قیف را گشادتر کنیم تا دونات‌های بیشتری (اطلاعات بیشتری) را وارد کنیم؟

روش‌های موقتی مثل مراقبه و تحریک الکتریکی مغز وجود دارد اما به نظرم خطرناک هستند. دو روش بلندمدت‌تر هم هستند:

  1. تقویت حافظه از طریق ترکیب اطلاعات با تجربه

بسته به تکنیکی که برای تقویت حافظه به کار می‌برید ممکن است این تکنیک شامل حس چشایی، حس لامسه، عواطف (ترس، عشق، اضطراب، لذت) تصاویر، صداها و غیره باشد. همه اینها با هم به شما کمک می‌کنند تا بهتر به خاطر بیاورید.

یادگیری گرامر به روش شخصی سازی برای اینکه همیشه به یادتان بماند

  1. تکه تکه سازی

دومین روشی که می‌تواند به گشاد کردن گردن قیف کمک کند نامش تکه تکه کردن اطلاعات است. این کار اطلاعات جدید را ساده کرده و به خاطرسپاری آن را آسان می‌کند. مثلا به این لغت توجه کنید: Comfortable

شاید اولین بار که این لغت به معنای راحت به گوش تان می‌خورد حفظ کردنش سخت باشد اما اگر این لغت را به سه قسمت کوچک‌تر تقسیم کنید می‌شود به راحتی آن را به خاطر سپرد

Come for Table

بیا برای میز

یک کدگذاری هم می‌توانید انجام بدهید و بگویید وقتی خسته‌ام میرم سر میز میشینم که خستگیم در بره راحت باشم

نتیجه:

مسئله اصلی این جا است که شما از دو طریق می توانید حافظه کوتاه مدت خود را تقویت کنید یا فشار و بار اضافی را از روی دوشش بردارید یا اینکه به آن آموزش بدهید. این کار ساده نیست و مطمنا زمان می‌برد. اما وقتی قدم اول را در راه درست بردارید کارتان راحت‌تر می‌شود.

فکرش را بکنید که اگر حافظه‌تان را تقویت کنید چقدر می‌توانید در زندگی پیشرفت کنید. این کار را به تعویق نیندازید.

برگرفته از یونیورس آو مموری

سبد خرید